Wat is een Bitcoinadres en hoe maak je het aan?
Om geld over te maken via de bank, heb je een bankrekening nodig. Wil je in Bitcoin handelen of overmaken aan iemand anders, dan hebben beide partijen een Bitcoinadres nodig. In die zin is een Bitcoinadres in grote mate te vergelijken met een bankrekening.
Hoe werkt een Bitcoinadres?
Een Bitcoinadres bestaat uit 26-35 alfanumerieke tekens en begint steeds met 1 of 3. Wie handelt in Bitcoin, moet er rekening mee houden dat elke transactie in deze valuta onomkeerbaar is. Bitcoin werkt dankzij een zogenaamde blockchain. Deze keten van blokken bevat een logboek waarin alle transacties worden vastgelegd. Blockchains zijn onverhuld en openbaar. De blokken zitten verdeeld op de verschillende knooppunten in het netwerk van computers van het peer-to-peer-netwerk. In principe kan iedereen hier aan deelnemen!
Hoe ziet een Bitcoinadres eruit?
Een Bitcoinadres is samengesteld uit een reeks van hoofdletters en kleine letters. Voor de reeks letters staat steevast een 1 of een 3. Zo kun je twee vormen van Bitcoinadressen onderscheiden.
De reeksen die met 1 beginnen, duiden erop dat je één computer of mobiel apparaat nodig hebt om een bedrag aan digitale valuta te versturen. Begint het Bitcoinadres met het cijfer 3, dan wil dit zeggen dat er sprake is van een adres waarbij het nodig is om 3 digitale handtekeningen te hebben vooraleer je iets kunt versturen.
Hoe maak je een Bitcoinadres aan?
Nu je weet wat een Bitcoinadres is en hoe het werkt, ben je er klaar voor om er zelf een aan te maken. Je kunt dit op de twee volgende manieren doen:
1. Een handmatig Bitcoinadres aanmaken via Bitaddress.org: Je maakt een willekeurig Bitcoinadres aan door je muis in verschillende richtingen over het scherm te bewegen. Je ziet dan een tekstscherm verschijnen waarin je zelf op goed geluk een tekst van je keuze of willekeurige letters kunt toevoegen. Dit blijf je doen tot op het moment dat je adres als 100% willekeurig wordt beschouwd.
2. Registeren bij Blockhain.com: Via de website kun je een virtuele portemonnee of een wallet aanmaken, en deze beschikt meteen over een Bitcoinadres. Dit adres is zichtbaar wanneer je je wallet opent. Naast dit adres vind je in de wallet ook een QR-code die je kunt gebruiken voor betalingen met je smartphone.
Zo kun je op termijn gerichte analyses maken en zo beter voorspellen wanneer de cryptomunt zal pieken in de toekomst. Op basis van lange termijn analyses wordt het namelijk duidelijk dat de Bitcoin potentieel heeft om in de toekomst nog verder te pieken. Het einde is bijgevolg nog ver van in zicht! Je moet alleen geduld hebben en met beleid investeren.
Bitcoin kopen
Het kopen van Bitcoin kan je op online wisselkantoren, dit zijn websites die dienst doen als financiële markten en beurzen waar de virtuele valuta gekocht en verkocht kunnen worden. De bekendste wisselkantoren websites zijn:
Een goede raad voor wie Bitcoin wil kopen:
Beleggen in Bitcoin is een riskante onderneming. Plotse stijgingen en dalingen zijn niet abnormaal. Wie de koers van de digitale valuta over enkele jaren bekijkt, komt al snel tot de ontdekking dat deze koers op een grafiek hoge pieken en dalen vertoont. Wees voorzichtig met het investeren in Bitcoin. Hou er rekening mee dat je investering in rook kan opgaan!